top of page
Zebegény - Szob-Márianosztra-Kóspallag-Nagymaros-Zebegény

Időpont: 2022. 06. 18.

ERDEI.jpg

Ha szívesen tekersz a természetben, dimbes-dombos tájakon, de néhány  épített érdekességet is szívesen megnéznél közben, ezt a túrát Neked találtuk ki.

Ez az útvonal nem a városnéző tekerések sorát bővíti - a Dunakanyar kevésbé forgalmas, érintetlenebb útjain halad. A bringázást megtűzdeltük leszállással, nézelődéssel –  kényelmes elektromos bringán járhatjátok be a 40 km-es távot, közben láthattok kálváriát Szobon, bazilikát és múzeumot Márianosztrán, kolostorromot az erdőben (ez az egyik legszebb része az útnak), a Rózsakunyhót -Kittenberger Kálmán kedvenc menedékházát-, és a nagymarosi Római Katolikus Templomot. Megállhatunk piknikezni, fagyizni is, de ülhetünk is a fűben a kilátásban gyönyörködve. Bő fél napos túrára számítsatok, egyrészt mert kikapcsolódni jöttök, másrészt, mert jó időt hagyni mindennek a befogadására.

 

A túra hossza 42 km, körülbelül 340 m szinttel – mivel ebikekal megyünk, nem sietünk, bárkinek teljesíthető.

 

Persze előfordulhat, hogy az adott útvonalon vannak saját kedvenceitek. Olyan helyek, nevezetességek, vagy akár éttermek, cukrászdák, ahol jártatok már (mondjuk az iskolai évek alatt, vagy korábbi túrán), vagy olvastatok róla, és szívesen kipróbálnátok, megnéznétek, esetleg nosztalgiáznátok. Rugalmasan kezeljük ezeket az útleírásokat, így ha megosszátok velünk az ötleteiteket, örömmel változtatunk az eredeti elképzelésen, és beépítjük Nektek.

 

Az is megeshet, hogy kedvetek támad a kollégákkal, barátokkal egy ilyesmihez, de az időpont az, ami visszatart titeket.. Jó hírünk van - ha szabad a naptárunkban az a nap, amit kinéztetek erre, akkor a fentiektől eltérő időpontban is nekivághatunk.

 

A túra díja 9.900.-- forint/fő, mely tartalmazza az e-bikeok bérleti, és a túravezető díját is. Mivel törekszünk a kiscsoportos, személyre szabott programokra, mindenképpen szükséges egy telefonos vagy emailes előfoglalás a +3630 555 7946 vagy a szervezes@turaprogram.hu címen. A csoportok 4-8 fősek, ne izguljatok, nem kell tömegben tekerni, mindenkire odafigyelünk.

Kóspallag
bottom of page