top of page
  • Writer's pictureturaprogram.hu

TEREPEN

A kerékpározáson belül sokféle szakág létezik, és egyre speciálisabb bringák, hogy a különleges helyszíneket és igényeket kielégítsék.

Bár vezetett kerékpáros túráink döntő többsége aszfaltos túra, a mi „szívünkcsücske” a mountain bike..

Nem csak fizikailag, és mentálisan kihívás megmászni egy hegyet nyeregben ülve, hanem technikailag is. Persze az aszfalton se semmi, de itt kicsit színesebb a terep…. Mert vannak kövek – sőt sziklák -, gyökeres szakaszok (jobb esetben rézsűvel), vízátfolyások, kidőlt fatörzsek, patakátkelések (tudod, ezeken nincsen híd…), húzós lejtők, letörések; van, hogy azt gondolod, ez túl magas, vagy túl meredek, és sosem lesz vége - és persze sár… a köbön.. És ha ezeken nem jutsz át kétkeréken, akkor tolod – vagy cipeled… Legközelebb persze megpróbálod megint, mert már bátrabb lettél, erősebb, ügyesebb, vagy gyorsabb - és azért, hogy egyre kijjebb told a határaidat… Legfőképpen ezért.

Mondhatod, hogy kell ez a csudának, te simán csak tekerni akarsz, de mi éppen ettől szeretjük. Jó a béke az erdőben, a fantasztikus kilátás a hegy tetején az erdőkre, a patakok völgye. Jó ismeretlen utakat felfedezni, a sebesség a lejtőn, és igen, nagyon jó a küzdelem is, ami minden, terepen végighajtott kilométerünk része. Többek leszünk tőle


U.i.: Ezek a képek a Zebegény – Julianus-kilátó – Kövesmező – Törökmező – Zebegény útvonalon készültek. Sajnos sziklás részt, és sarat nem találtam Nektek a fent leírtak illusztrálására (pedig nagyon igyekeztem), de ígérem, ha olyan helyen járunk, pótolom. A túra hossza 20 km, 480m szinttel… kb… :)

127 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page